Emirhan'da bulunan bir süpermarket içerisinden hırsızlık yapan zanlı Cansu Aktürk, polis tarafından tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Mehmet Pınardan, olayın detaylarını aktardı. Söz konusu olay, 22 Mayıs 2023 tarihinde saat 16.30 civarında gerçekleşmiştir.

Polis memuru, zanlının Emirhan'da faaliyet gösteren bir süpermarketin içerisinde, konfeksiyon ve kozmetik reyonunda yer alan çeşitli ürünleri toplam değeri 4.569,49 TL olan muhtelif ürünleri siyah renkli spor çanta içerisine koymuş ve kasadan herhangi bir ödeme yapmadan marketten çıkarak hırsızlık gerçekleştirdiğini ifade etmiştir.

Zanlının evinde yapılan aramada, çalınan ürünlerin bir kısmının bulunduğu ve emare olarak alındığı bilgisi de polis tarafından paylaşılmıştır. Zanlı, mahkemede gönüllü ifade vermiştir.

Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla uygun gördüğü şartlarla tutuksuz yargılanmasına karar vermiştir. Bu şartlar çerçevesinde zanlının yurtdışına çıkışı yasaklanmış ve 4000 TL nakdi teminat ödemesi talep edilmiştir. Ayrıca, bir kefilin 75 bin TL'lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunma şartı da zanlının serbest kalmasına karar verilirken belirlenmiştir.

Bu şekilde, zanlı Cansu Aktürk, hırsızlık suçlamasıyla tutuksuz yargılanacak ve davalarında hazır olması sağlanacak. Mahkeme, güvenlik ve yasaların uygulanması açısından uygun bulduğu şartları belirleyerek adil bir yargılama sürecinin yürütülmesine karar vermiştir.