SÜRÜCÜ EĞİTİCİSİ SINAVI İÇİN SON BAŞVURU 30 EKİM
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi Sürücü Eğiticisi Sınav Komisyonu Başkanlığı, sürücü eğiticisi yazılı sınavı için başvuruların 30 Ekim 2026 mesai bitimine kadar kabul edileceğini duyurdu.
21/1974 sayılı Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası’nın 5(1)(P) maddesi altında hazırlanan tüzük uyarınca yapılacak sınav için başvurular, Trafik Dairesi Müdürlüğü’ne şahsen yapılacak. Yazılı sınavın tarihi ise daha sonra Trafik Dairesi’nin internet sitesinden açıklanacak.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Sınava başvuracak adayların dilekçe, doğum kayıt belgesi, son mezun oldukları okulun diploması, Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak karakter ve trafik sicil belgeleri ile KKTC sürüş ehliyeti suretini sunmaları gerekiyor.
Adayların 25 yaşından küçük, 65 yaşından büyük olmaması ve en az lise veya dengi okul mezunu olması şartı aranıyor. Yurt dışında mezun olanların diplomalarını Milli Eğitim Bakanlığı’nda onaylatması gerekiyor.
SINAVIN YÜZDE 60’I TRAFİK KURALLARINDAN
Seçmeli test şeklinde yapılacak yazılı sınavda motor ve araç tekniği, trafik yasa ve kuralları, sağlık bilgisi ve ilkyardım ile çevre konularından sorular sorulacak.
Sınavın yüzde 60’ını trafik yasa ve kuralları, yüzde 20’sini motor ve araç tekniği, yüzde 10’unu sağlık bilgisi ve ilkyardım, yüzde 10’unu ise çevre konuları oluşturacak.
Trafik yasa ve kuralları kapsamında ilgili motorlu araçlar, yol güvenliği, yolcu ve eşya taşımacılığı ile trafik suçlarına ilişkin mevzuat yer alacak. Motor ve araç tekniği bölümünde Endüstri Meslek Liselerinin motor bölümlerinde okutulan konular, diğer bölümlerde ise ilgili sağlık, ilkyardım ve çevre yayınları esas alınacak.
Yazılı sınavda başarılı sayılmak için 100 üzerinden en az 60 puan alınması gerekiyor.





