Güneyden yasa dışı yollarla geçtiği öne sürülen Filistinli zanlıyı Girne’ye getirdiği belirlenen 2 kişi daha tutuklandı
GÜNEY KIBRIS’TAN SİLAHLI GİZLİ GEÇİŞ

Girne’de Adli Şube ve CÖŞ ekiplerinin dikkati sayesinde tabanca ve canlı mermilerle yakalanan Filistin uyruklu K.J.A.N. soruşturmasında çarpıcı gelişmeler yaşandı. Silah ve mermilerle yakalanan zanlının ardından, olayı organize ettiği öne sürülen İ.K. ve G.K. de Mağusa’da tespit edilerek tutuklandı.
Soruşturmanın merkezindeki en önemli iddialardan biri ise K.J.A.N.’nin tabanca ve mermilerle KKTC’ye Kıbrıs’ın güneyinden yasa dışı yollarla geçtiği yönünde. Zanlının ülkeye tam olarak nereden ve hangi güzergâhtan giriş yaptığı ise henüz belirlenemedi.
KAMERA KAYITLARI İKİ ZANLIYA ULAŞTIRDI
Girne’de K.J.A.N.’nin yakalandığı cadde üzerindeki kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlının HK 499 plakalı araçla olay yerine bırakıldığını belirledi.
Aracı kullandığı tespit edilen İ.K., Mağusa’nın Anadolu Mahallesi’nde yakalandı. İ.K.’nin ilk sorgusunda, K.J.A.N.’yi G.K.’nin yönlendirmesiyle Beşparmak Caddesi üzerine bıraktığını söylediği belirtildi. Bunun üzerine G.K. de Mağusa’da kaldığı adreste tutuklandı.
“CEP TELEFONUMU SATTIM” DEDİ
Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Mert Osmanlılar mahkemede verdiği ifadede, soruşturmanın 25 Eylül tarihinde K.J.A.N.’nin tutuklanmasıyla başladığını aktardı.
Polis, ele geçirilen 7.65 mm tabanca ile 5 canlı merminin PGM Balistik Şubesi’ne gönderildiğini açıkladı.
K.J.A.N. ve İ.K.’nin cep telefonlarının incelenmesi için bilişim emri talep edilirken, G.K.’nin ise ifadesinde “Cep telefonum yok, sattım” dediği mahkemeye aktarıldı.
SİLAHIN NE AMAÇLA GETİRİLDİĞİ ARAŞTIRILIYOR
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte polis, zanlıların birbirleriyle olan bağlantılarını ve silahın KKTC’ye nasıl getirildiğini araştırıyor.
Silahın herhangi bir kişiye yönelik saldırı veya başka bir suç amacıyla temin edilip edilmediği konusunda ise soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Polis, olayla bağlantılı bir kişinin daha arandığını açıkladı.
3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR
Polis memuru Mert Osmanlılar, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine G. Serden, olayın ciddiyetine dikkat çekerek K.J.A.N., İ.K. ve G.K.’nin 3’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.