(18.05.2023…..MHA….) Küçük Erenköy’de, kaldıkları sitede uyuşturucu ve kayıtsız tabanca tasarrufundan yakalanan C.S.C. (E-48) ve D.M.H. (K-39), aleyhine yürütülen polis soruşturması devam ediyor.

Polis, C.S.C. ve D.M.H.’yi bu sabah ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine tahkikat maksatlı 5’er gün ek tutukluluk emri aldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzurunda gerçekleşen bugünkü ek tutukluluk duruşmasında, meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Erkan Çelik, mahkemeye gelişmeleri aktardı.

Tanık polis, zanlıları aldığı bir bilgi doğrultusunda 16 Mayıs’ta Küçük Erenköy’de ikamet ettikleri C.S.C.’nin Levent Sitesi’ndeki ikametgâhta düzenlenen operasyon sonucu suçüstü tutukladığını söyledi.

Erkan Çelik, zanlıların ikametgâhında 7 adet kalıp halinde, toplam 200 gram ağırlığında hintkeneviri (kubar esrar) türü uyuşturucu madde ile 1 adet kayıtsız hava tabancası bulup, el koyduğunu belirtti.

Polis, zapt ettiği emareleri incelenmesi için gönderdiği laboratuvardan sonuç beklediğini belirtti ve mahkemeden tahkikatını tamamlayabilmek için ek süre istedi.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatın tamamlanabilmesi için zanlıların 5’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)