(23.05.2023…..MHA…..) Küçük Erenköy’de, kaldıkları sitede uyuşturucu ve kayıtsız tabanca tasarrufundan yakalanan C.S.C. (E-48) ve D.M.H. (K-39), aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Polis, C.S.C. ve D.M.H.’yi bu sabah teminat talebiyle mahkemeye çıkarttı ve ileride yargılanmalarını sağlamak amacıyla, her ikisini de 25’er bin TL nakdi teminata bağladı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzurunda gerçekleşen bugünkü teminat duruşmasında, meselenin tahkikatını yürüten polis memuru İbrahim Gökova, mahkemeye talebi aktardı.

Tanık polis zanlıları, aldığı bir bilgi doğrultusunda 16 Mayıs’ta Küçük Erenköy’de ikamet ettikleri C.S.C.’nin Levent Sitesi’ndeki ikametgâhta düzenlenen operasyon sonucu suçüstü tutukladığını söyledi.

Erkan Çelik, zanlıların ikametgâhında 7 adet kalıp halinde, toplam 200 gram ağırlığında hintkeneviri (kubar esrar) türü uyuşturucu madde ile 1 adet kayıtsız hava tabancası bulup, el koyduğunu hatırlattı.

Polis, tahkikatını tamamladığını belirtti ve mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 25’er bin Tl nakdi teminat yatırmasına, KKTC dışına çıkmaktan men edilmesine ve KKTC vatandaşı bir kefilin 150’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.(MHA)