(21.08.2023….MHA….)  Henüz 18 yaşında olmasına rağmen,boyundan büyük işler başaran genç üretici 40 kilo kabak üretmeyi başardı.

 Demir Tecel’in tarıma olan merağı, kendisinin toprak ile bütünleşmesine sebep oldu.

3-41

Bu yıl Lefke Avrupa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitimine başlayacak olan Tecel,  Toprak ve Bitkiler konusundaki merağından dolayı bu bölümü seçtiğini söyledi. Ayrıca bahçeciliğe de ilgisi olduğunu söyleyen Demir: “Bahçemde birçok sebze ve meyve yetiştiriyorum sebzelerin tohumlarını ben kendim tedarik ediyorum,geçtiğimiz aylar içerisinde ektiğim ve yetiştirdiğim dev “Atlantik Jukka Kabakları” olarak bilinen kabak türünü kendi bahçemde yetiştirdim. Yaklaşık olarak 1 kabak 40 kiloyu buldu.Bu kabakların yetiştirilmesini tamamen organik olarak gerçekleştirdim. Yaptığım özenli çalışmaların meyvesini görmeye başlamış durumdayım” dedi.

2-57

 Giant Atlantic Jukka Kabağı,  ağırlıkça 300 kilograma kadar çıkabilen muazzam meyve üreten belirgin bir çeşittir. Son çekimleri yoğun dallanmış, meyvesi yuvarlak veya oval, kabuklu, turuncu deri iledir. Sarı eti B ve C vitaminleri, folik asit ve lesitin bakımından zengindir. Atlantic Giant Pumpkin meyvesi kış boyunca saklanabilir ve olgunlaştığı anda yenebilir. (MHA)