(10-06-2022...MHA)  08.06.22 tarihinde saat 00.30 raddelerinde Gazimağusa’ da birlikte kalmakta oldukları ikametgahta, kendisini aldattığı gerekçesiyle aralarında çıkan tartışmada kız arkadaşı N.F’ yi darp eden İran uyruklu A.L şikâyet üzerine 09.06.22 tarihinde tutuklandı.

Zanlı bugün 10.06.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “ciddi darp” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 7 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, olgularla ilgili bilgi vermek üzere bayan polis memuru Dilber Pekün’ ü tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 08.06.22 tarihinde saat 00.30 raddelerinde, Gazimağusa’ da kalmakta olduğu ikametgahlarında kendisini aldattığı gerekçesiyle tartıştığı kız arkadaşı N.F ‘nin boğazını sıkıp başını duvara vurmak suretiyle ciddi şekilde darp eden zanlının 09.06.22 tarihinde polise yapılan şikâyet üzerine ayni gün tutuklandığını söyledi.

Zanlıya işlemiş olduğu suçla ilgili yazılı dava tebliğ edildiğini, aleyhindeki suçlamayı kabul etmediğini, yapılan muhaceret kontrolünde 04.06.22 tarihinde 30 günlük vize ile KKTC’ ye geldiğini, kız arkadaşına ait evde ikamet ettiğini, bunun dışında kalacak herhangi bir yeri ve yasal bağı olmadığına dikkat çeken tanık, zanlının serbest kalması halinde gayrı yasal yollardan kaçma ihtimalinin pek muhtemel olduğuna değindikten sonra yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 7 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 7 günü aşmamak kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi.  (MHA)