Küresel Gazeteciler Konseyi, yakın coğrafyadan gazetecilerin katılımıyla, dün Lefkoşa Grand Pasha Otel’de medya çalıştayı düzenledi.

Etkinliğin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’le ilgili meseleyi takip ettiklerini vurguladı, konu hakkında en üst düzeyde toplantılar yaptıklarını anlatarak,  KKTC’nin egemen bir devlet olarak, milli menfaatleri ve bekasına zarar verecek bir duruma asla izin verilmeyeceğini de vurguladı. Ülkede Osmanlı’dan gelen bir yönetim anlayışı olduğuna vurgu yaptı. Tatar, “Gelecekler de bize karşı bir saldırıda bulunacaklar” iddiasının yersiz olduğunu belirtti, “Burada bir devlet vardır, buradaki devleti kimse ezip geçemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmada Kıbrıs meselesinin 1974’te Mehmetçiğin adaya ayak basmasıyla bittiğini, adaya barış geldiğini belirtti.

Asla ne Türkiye’den ne Türk ordusundan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Tatar, vatan sevgisi millet sevgisi, bayrak sevgisiyle tüm muhalefete rağmen, gençleri kafa karışıklığı ile başka yerlere götürmeye heveslenenlere rağmen, hep Türkiye ile tek yürek olduklarını belirtti, mücadeleyi sürdürmenin mutluluğu içinde olduklarını anlattı.

Mücadeleye dair bu heyecanı asla kaybetmemek gerektiğini anlatan Tatar, milli irade, milli şuur ve değerlerin, özellikle iletişim çağında daha da pekişmesinin, bu bağlamda düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu anlattı.

Çalıştayı düzenleyenlere teşekkür eden Tatar, bir yandan KKTC’nin tanınmadığı söylenirken diğer yandan dünyanın dört bir yanından öğrenci, turist ve yatırımcının KKTC’ye geldiğini belirtti.

İsrail’le ilgili meseleyi takip ettiklerini vurgulayan Tatar, konu üzerinde en üst düzeyde toplantılar yaptıklarını anlattı.

Tatar KKTC’nin egemen bir devlet olarak milli menfaatleri ve bekasına zarar verecek bir duruma asla izin vermeyeceğini de vurguladı.

Bu ülkede Osmanlı’dan gelen bir yönetim anlayışı olduğuna vurgu yapan Tatar, “Gelecekler de bize karşı bir saldırıda bulunacaklar” iddiasının yersiz olduğunu belirtti, “Burada bir devlet vardır, buradaki devleti kimse ezip geçemez” dedi.