4. Uluslararası Tatlısu Belediyesi’nin 18- 25 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği Sanat Buluşmasına katılan çeşitli ülkelerden sanatçılar bugün Gazimağusa Belediyesini ziyaret etti. Küratörler Arif Albayrak ve İpek Denizli’nin eşlik ettiği sanatçılar, Başkan Süleyman Uluçay ile görüşmelerinin ardından Gazimağusa Belediyesi tarafından Suriçi ve Kapalı Maraş gezdirildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında, hoşgörüye en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçtiğimizi ifade ederek, hoşgörüyü artırmak için şehirdeki insanlara gereken saygıyı gösterip yardımcı olmaya çalıştıklarını hoşgörünün saygı ile birlikte olması gerektiğini söyledi. Şehrimizdeki yabancıların taleplerini yerine getirmeye başladıklarını, uzun zamandır bakımsız olan mezarlıkların temizlendiğini önümüzdeki yıl farklı durumdaki bireyler için onur yürüyüşü yapmayı planladıklarını ifade eden Uluçay, kentimizdeki hoşgörü sınırlarını geliştirmek istediğini belirtti. Küratörlerden Dr. Arif Albayrak ise, ilk olarak Mağusa’da başladıkları organizasyona pandemi, ekonomik krizler, belediyelerde yönetimin değişmesinden dolayı devam edemediklerini, normalde 6.sının düzenlenmesi gerektiğini, önümüzdeki yıl Gazmağusa’daki sanat çalışmalarını canlandırmak istediklerini söyledi.

Küratörlerden İpek Denizli ise, çok uzak ülkelerden gelen sanatçıların Kıbrıs’ı evleri gibi gördüğünü, Başkan Uluçay’ın da evini sanatçılara açtığı için teşekkür etti. Denizli, sanatçıların biletlerini kendilerinin karşıladığını ülkemiz sanatına katkı yapmak için ülkemize geldiklerini belirtti. Ziyarette ayrıca, Faslı Sanatçı Abdeslem Azdem Başkan Uluçay’a şiir kitabı takdim etti.