Toplumcu Demokrasi Partisi, Kıbrıs Türk toplumunun Laik yapısının yıllardır değiştirilmeye çalışıldığını kaydederek bir açıklamada bulundu.
İlahiyat Koleji, Camide kuran kursları, dini ibadet turizmi derken şimdi de evlerde daha sanal ile gerçeği ayırt edemeyecek yaştaki çocuklara dini eğitim adı altında, sokaklarda cihat çağrısı yaptırıldığına ilişkin açıklamada bulunan TDP'nin açıklamasının devamı şu şekildedir;
 "Kontrolsüz bir şekilde yapılan ve müfredatın uzman eğitmenler tarafından onaylanmamış eğitim maskesi altındaki her tür aktivite çocuklarımıza zarar vermektedir ve aynı zamanda toplum için de bir tehdit haline gelmesi kaçınılmazdır. 
Toplumumuz savaş acılarını benzeri sorumsuzluklardan dolayı yeterince yaşadı.
 İhtiyacımız olan en son şey, yeniden bir savaştır. 
Çocuklarımızın eline CİHAD yazıları vererek, camilerde CİHAD çağrıları yaptırarak, savaş çığırtkanlığını öğretmek yerine barışın öğretilmesi gerektiğine inanmaktayız. 
Bizler ülkemizde savaş, terör, canlı bombalar istemiyoruz.
Din eğitimi ancak Eğitim Bakanlığı gözetiminde ve çocuklarımızın yaşlarına uygun içeriklerde olabilir. TÜM bu gösteriler ve eğitim İLE MASKELENEN FAALİYETLER çocuk istismarı olarak CEZALANDIRILMALI. 
Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi hemen bu yasadışılığı engellemeli ve dini eğitimlerin yanlış müfredat, eğitmen ve yapılara kaymasını gecikmeden durdurmalıdır.
Dini inancın, KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER TARAFINDAN manipüle edilmesini ve ülkemizin radikalleşmesini ancak laik devlet gözetiminde, uzmanlar tarafından verilecek inanç eğitimi ile engelleyebiliriz."