Dünyanın tek havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu AirlineRatings, 2024 için En Güvenli 25 Havayolu listesini açıkladı. Bu prestijli listede Türk Hava Yolları da yer alarak güvenlikteki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Listede ilk sırayı alan Air New Zealand ve ikinci sıradaki Qantas gibi devlerle yarışan Türk Hava Yolları, 25 havayolu arasında 16. sırada kendine sağlam bir yer edindi. Dünya genelinde 385 farklı havayolunun izlendiği bu değerlendirmede, THY'nin güvenlik, inovasyon ve yeni uçak tanıtımlarındaki liderliği göz önüne alındı.

Türk Hava Yolları, filo yenileme süreciyle dikkat çekerken, devam eden büyük filo yenileme planları ile sektördeki güçlü varlığını koruyor. Türk Hava Yolları'nın, AirlineRatings.com tarafından yapılan bu değerlendirmede öne çıkması, havacılık dünyasındaki saygın konumunu bir kez daha pekiştirdi.

AirlineRatings Editörü Geoffrey Thomas, "En Güvenli 25 Havayolu 2024" listesinde yer alan havayollarının sektördeki güvenlik standartlarına öncülük ettiğini ve yeni uçakların tanıtımında önemli rol oynadığını belirtti. Türk Hava Yolları'nın bu listede yer alması, havacılık endüstrisindeki liderliğini sürdürdüğünü gösteriyor.