(24.08.2023…..MHA…..)Gazimağusa Serbest Liman bölgesinde meydana gelen ve Nurettin Aksoy'un ağır yaralandığı kazada, tır şoförü İsmet Alkurt mahkemeye çıkarıldı. 24 Ağustos 2023 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, polis İsmet Alkurt'un tahkikat maksatlı bir gün tutuklu kalmasını talep etti.

Nurettin Aksoy'un kaza sonucu ağır yaralandığı ve ciddi bir ameliyat geçirdiği belirtilirken, hayati tehlikesinin devam ettiği ifade edildi.

Mahkeme salonunda, zanlının yakınları basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engellemeye çalıştı.

Gazimağusa Polis Trafik Şube'de görevli Berk Mertcanoğlu, mahkemede kazayı detaylarıyla anlattı.

23.08.2023 tarihinde saat 11:30 sularında Serbest Liman Bölgesi'nde meydana gelen kazada, İsmet Alkurt'un yönetimindeki SF 630 plakalı çekici aracın, Nurettin Aksoy'un yolun güney istikametinden kuzey istikametine doğru seyrettiği sırada dorsenin sol arka kısmına çarptığını ifade etti. Bu çarpışma sonucu Nurettin Aksoy'un yere düştüğü ve zanlının dorsesinin sol arka tekerleğinin Nurettin Aksoy'un sağ kolu üzerinden geçtiği belirtildi.

Berk Mertcanoğlu, kazanın tahkikatının henüz yeni başladığını ve daha fazla araştırma gerektiğini vurgulayarak mahkemeden zanlı İsmet Alkurt aleyhine tutukluluk emri istedi.

Mahkeme, yapılan değerlendirmelerin ardından İsmet Alkurt'un 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.(MHA)