(20.11.2023.....MHA.....) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Toplumsal Mücadele Platformu basın açıklamasında bulundu.

Birçok sivil toplum örgütünün birleşimiyle oluşan Toplumsal Mücadele Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Platform adına basın açıklamasını yapan Sıdıka Özdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da kadına şiddete ve her türlü ayırımcılığa karşı farkındalığı artırmak adına taleplerini ısrarla yineleyeceklerini söyledi.

Özdoğan, “Dünyada ve bulunduğumuz coğrafyada devam eden savaşlar nedeniyle kadın ve çocuk ölümleri pervasızca devam etmektedir; ne acıdır ki gelişen dijital teknoloji sayesinde, savaşın en vahşi ve acımasız yüzünü ve yok oluşu evlerimizde canlı yayınlarda izliyoruz” dedi.

ihp

Savaşları, şiddeti, kadın ve çocuk ölümlerini şiddetle kınadığını ifade eden Özdoğan, “Çok iyi biliyorum ki savaşların kazananı yoktur” ifadelerini kullandı.

Erkek egemen istemlere hizmet eden cinsiyet ayrımcılığı sorunu çözmeden toplumda barış kültürünün geliştirilemeyeceğini vurgulayan Özdoğan, bu nedenle kadına yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa, değersizleştirilmeye ve yok oluşa karşı olduklarını vurguladı.

Özdoğan açıklamanın sonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi verdi. (MHA)