( 25-8-2023 …..MHA ….. )     Kültür Dairesi himayelerinde Perşembe sohbetleri kapsamında bu hafta Akdeniz Esintisi adı altında 4-5 ve 8-10 yaş öğrencilerine yönelik seramik çalışması etkinliği düzenlendi.

Gazimağusa Kütüphanesi’nde düzenlenen seramik çalışması etkinliğine Yaşam Çiçekleri Akademisi öğrencileri öğretmenleri Zehra Ballıbaba ile Nejla Akdeniz himayelerinde bu etkinliğe katıldılar.

Seramik sanatçısı Leman Cankat ve Türkiye’den bir etkinlik için adamızda bulunan Alaaddin Keykübat Üniversitesi Öğretim üyesi Serdar Aslan ve seramik sanatçısı Emine Örskarslıoğlu,da bu atölye çalışmasında öğrenciler ile birlikte toprağa şekil verdiler.

LOGO1

Leman Cankat Gazimağusa’da böylesine tarih kokan otantik bir yerde bu çalışma imkianı’nı kendilerine sundukları için Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu’na teşekkür etti.

Daha sonra söz alan seramik sanatçısı Emine Örskarslıoğlu ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ilk kez geldiğini ve ilk defa çocuklar ile atölye çalışması şansı bulduğunu dile getiren sanatçı sanatın evrensel olduğunu söyledi.

Ardından söz alan Serdar Arslan ise yaptığı açıklamada uzun yıllar KKTC'de gerçekleşen birçok etkinliğe davet edildiğini ve her seferinde ise zaman ayırıp bu güzel ülkeye geldiğini belirten Arslan, bugün küçükler ile birlikte gerçekleştirdikleri bu seramik çalışması kendisini hayli memnun ettiğini söyledi.

222-1

Daha sonra ise çocukların yaptığı kil toprak çalışmalarını Leman Cankat tarafından birer örnek alınarak, seramik yapılmak üzere 1000 derece sıcakta fırınlanması yapılarak tekrarda çocuklara yaptıkları eserleri saklamak için teslim edileceği belirtildi.( MHA )