Gazimağusa Belediyesi’nin (GMB) katkılarıyla, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına özel bir konser düzenleneceği bildirildi.
GMB’den verilen bilgiye göre, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Türk Sanat Müziği Personel Korosu, çarşamba günü Gazimağusa’da müzikseverlerle buluşacak.
Konser, saat 20.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Programda kürdilihicazkâr, muhayyerkürdi, nihavent ve hüzzam makamlarından eserler icra edilecek.
Etkinlik, GMB katkılarıyla, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü ile Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilecek.
1992 yılında kurulan TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu, geleneksel konserleriyle Türk müziğinin yaşatılmasına katkı sağlarken, çalışmalarını TRT Müzik başta olmak üzere çeşitli platformlar aracılığıyla geniş kitlelere ulaştırıyor. Koronun şefliğini ve başkanlığını Emine Gümüş yürütüyor.
Daha önce de Denktaş anısına konserler gerçekleştiren topluluk, bu kez Gazimağusa’da sahne alacak.
GMB, tüm halkı konsere davet etti.





