KAMUSEN Engelliler Komitesi Başkanı Burak Tuna, Engelliler Günü’nün bir farkındalık günü olduğunu vurgulayarak engelli bireylerin sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olabilmeleri için duyarlılığın artmasının gerektiğini ifade etti.

KAMUSEN Engelliler Komitesi Başkanı Burak Tuna’nın açıklaması şöyle:

Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından buyana 3 Aralık’ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bu günde farkındalık yaratmak için dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir ve Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara, eksikliklere dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve sesimizi duyurmak için ciddi önem taşımaktadır. Şüphesiz engelli bireylerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir.

Engelli bireylerin bu hayatı yaşamaları için onlara her konuda destek olmalıyız. Engelli bireyler kendilerini geliştirir.

Toplumda engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için gelişmelidir. Kaldırımlarımız, binalarımız, toplu taşımalarımız engelli bireylerimizin kullanabileceği şekilde olmalıdır ve onlara engel teşkil etmemelidir. Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması, hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni toplum anlayışının ve devletin asli görevi olmalıdır.

Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.

Birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Bugün farkındalık günü kutlama değil, engellilerin yaşadığı sorunlara sahip çıkma günüdür.