Türk Devletler Teskilati 1. Diaspora Gençlik Forumu, Azerbaycan'in baskenti Bakü'de yapildi.

Yapilan açiklamaya göre, 26-28 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen forum, Türk Devletler Teskilati üyeleri ile gözle ülkelerin diasporadaki gençlerini bir araya getirdi.

Nafiya Horozoglu, Yağmur Ergör ve Ahmet Basman da Kuzey Kibris Türk Cumhurizeti'ni (KKTC) temsil etmek için etkinlige katıldı.Forum çerçevesinde gençler arasındaki dayanışmayı artırmak ve Türk milletlerinin diasporadaki potansiyel gücünü vurgulamak amaciyla kaynasma etkinlikleri ve paneller yapıldı.

Açılış gününde "Heydar Aliyev ve Türk Dünyas!" konulu panel düzenlenirken, ikinci gün ise iş birliği konularina oda bir çalıstay gerçeklestirildi.


-Horozoglu
Nafiya Horozoğlu konuşmasına, KKTCyi temsil etmekten duyduğu büyük onuru vurgulayarak, başladı. Horozoğlu, Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği ingiltere Başkanı olarak diasporada asimilasyonu önlemeye yönelik cabalarinin ve Türk milletlerinin diasporadaki potansiyel gücünün altını çizdi.

Horozoglu, uzun yıllardır süren ambargolar ve izolasyonla mücadele eden KKTC'nin, Türk Devlet Teşkilatının desteğiyle bu zorlukları aşabileceğine inandığını dile getirdi.