Bu sabah KKTC’ye gelen Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ercan Havalimanı’na gelişinin ardından ilk olarak Gazimağusa Kabristanlığına giderek Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı.

3-114

Ailelere teker teker taziyelerini bildiren Bakan Tunç’a Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya her mezarın başında bilgi verdi.

Tunç’a ziyaretinde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile İçişleri Bakanı Dursun Oğuz eşlik etti.

9-89

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 3 Ocak’ta başlayacak yargılama süreciyle ilgili olarak, ” Acısı hala yüreğimizdeyken, yargılama sürecinde bir eksiklik bir aksaklık olmaması yönündeki hassasiyetimizi de sürdürüyoruz” dedi.

8-86

Yılmaz Tunç ‘‘Elli bin canımızın içinde KKTC’den gelen Şampiyon Meleklerimiz de bizi çok derinden yaraladı. Adıyaman’da İsias Otel’de kalan, şampiyona için ülkemizi ziyarete eden bu yavrularımızın otelin yıkılması neticesinde vefat etmeleri gerçekten bizi derinden sarstı, üzüntüsünü hala derin bir şekilde hissediyoruz” dedi.

6-91

 Tunç, “Biz özellikle adaletin ortaya çıkması, adalet sürecinin tarafsız ve bağımsız bir şekilde devam etmesi noktasında hassasız. İnşallah orada kim kusurluysa, kim o binanın yapımında suçluysa bunu ortaya çıkaracak olan elbette ki yargımız. Yargımıza da güveniyoruz. Biz de yakından takip ediyoruz” dedi.

7-90

Aileler, 3 Ocak’ta Adıyaman’da başlayacak duruşmayı takip etmeyi istediklerini belirterek, bunun için geniş bir duruşma salonu düzenlenmesi talebini Tunç’a ilettiler.

Bakan Tunç da, bu konuyu değerlendireceklerini, talebin ailelerin en doğal hakkı olduğunu ifade etti.

2-131

Tunç, gerekli tedbirin alınması noktasında Başsavcı ile görüşeceğini söyledi.

Tunç, Şampiyon Melekler’in ’in ailelerine, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk milletinin başsağlığı dileklerini iletti.