Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle:

Kıbrıs, Girit olmadı. 
Kıbrıslı Türkler soykırıma uğramadı. 

Izin vermedik.
Vermeyeceğiz. 

Mutlu Barış Harekatı'nın yıldönümünde omuz omuza savaşan Mehmetçiğimize ve Mücahidimize selam olsun. 

Şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize, 

Zamanın Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'a, 

1960 Anlaşması ile garantör ülke statüsü almamızı sağlayarak Kıbrıs Türklüğünü uluslararası hukuka uygun şekilde korumamızın alt yapısını elde eden Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu'ya,

Rumların soykırım girişimleri  sonrasında çıkarma gemileri başta olmak üzere gerekli hazırlıkları yapma konusunda kararlı siyaseti sürdüren ve Kıbrıs Milli Davamızın inşasına büyük katkıları olan başta Sayın Demirel ve Sayın Feyzioğlu olmak üzere tüm siyasetçilere, yetkililere, 

1974  hükümetinin ve TBMM'nin tüm mensuplarına, 

On bir yıl direnip Kıbrıs Türklüğünü yokluklara rağmen savunan toplum lideri Dr. Fazıl Küçük'e, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'a, tabii ki Türk Mukavemet Teşkilatı'nın cesur yüreklerine, milli Kıbrıs davamızın bayraktarlığını görev dönemlerinde üstlenmiş Kıbrıs Türk Halkı'nın tüm  yöneticilerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk günden itibaren burada canla başla görev yapan tüm Büyükelçilerine ve Dışişleri ve diğer bakanlık mensuplarına, komutanlarımıza, askerlerimize,  Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah hayatta olanlarımıza da  sağlık ve mücadele gücü versin. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı başladı. Bu aynı zamanda KKTC'nin de Yüzyılı olacak. Bu hedef, Kıbrıs Türklerini asla yalnız bırakmayacaksınız talimatını veren Mustafa Kemal Atatürk'ün de idealinin somutlaşmasıdır. 

Türkiye ve KKTC birlikte başaracak..
Kuzey Kıbrıs bir refah ve huzur ülkesi olacak. 
Nasıl ki Kıbrıs Türklüğünü omuz omuza koruduk ve kurtardık, düne kadar hayal gibi gelen hedeflere de birlikte ulaşacağız. Arka arkaya mega altyapı projeleri hayata geçiyor ve geçecek. KKTC bir devlet olarak güçleniyor, ayakları üzerinde sapasağlam basmaya başlıyor.