Azerbaycan’ın Karabağ zaferinde büyük rol oynayan Türkiye’nin savunma sistemi dünyanın gündeminden düşmüyor. Özellikle SİHA’lar için adeta sıraya giren Avrupa ülkeleri yerli gururumuzu öve öve bitiremiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Ukraynalı savunma şirketlerinin gelişimi için Türkiye'yle artan iş birliği itici güç olarak özellikle önemli." dedi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Ukraynalı savunma şirketlerinin gelişimi için Türkiye'yle artan iş birliği itici güç olarak özellikle önemli." dedi.

Ukrayna'da savunma teknolojileri ve yüksek teknoloji geliştirilmesi için Temmuz 2020'de kurulan Stratejik Endüstriler Bakanlığının başındaki Uruskiy, Türkiye-Ukrayna savunma iş birliğini değerlendirdi.

Geçtiğimiz senelerde iki ülke arasında ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini belirten Uruskiy, sadece 2020'nin ikinci yarısında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal'ın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Uruskiy, ayrıca Stratejik Endüstriler Bakanı olarak kendisinin de pek çok kez Türkiye'ye gidip savunma şirketlerinin kabiliyetleriyle tanışma imkanı bulduğunu belirterek "Bunlar Kiev'in Ankara'yla iş birliğinin geliştirilmesine verdiği özel önemi göstermektedir." diye konuştu.