( 23-7-2023 ….. MHA ….. ) Milli mücadele yıllarında şehit edilen 21 Tuzlalı, Tuzla Şehitliği’nde bu sabah düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre,   Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser,Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Zorlu Topaloğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gazimağusa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

8-8

1-41

Gazimağusa Belediye Başkanı yaptığı konuşmada “Kıbrıs Türk toplumunun ada sathında varoluş mücadelesinde verdiği mücadelede belki de tek örnektir  bir tünel yapıp 1974 de Baykal bölgesini buradan surlar içine geçiren tek tüneldir ve bu tüneli restore edip açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

4-23

Meclis Başkanı Zorlu Töre, törendeki konuşmasında kendilerine şehitler tarafından bırakılan kutsal emaneti sonraki nesillere sapasağlam bırakmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
10-7

Kimsenin Kıbrıs Türkü’nü aldatmaya, garantileri sulandırmaya kalkmamasını isteyen Töre, Birleşik Kıbrıs tecrübesini Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ortak girerek yaşadıklarını anlattı.

Rumların Enosis hedefi ve Akritas planları nedeniyle bugünlere gelindiğini anımsatan Töre, saldırılara uğrayıp acılar çekildiğini, katliamlar yaşandığına değindi. Daha sonra ise imam tarafından dua okunarak tören sona erdi.(MHA)
5-24 
7-11