UBP Siyaset Akademisi, parti üyelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla ilk dönem çalışmalarına başladı. Açılış konuşmalarından sonra ilk dersi 24 yıl UBP Genel Başkanlığı, 19 yıla yakın Başbakanlık, 5 yıl da Cumhurbaşkanlığı yapmış UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu verdi.

UBP Siyaset Akademisi’nin çalışmaları, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane Salon 4’de Akademi Koordinatörü UBP Meclis Grup Başkan Vekili, Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ile UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel’in açış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarından sonra ilk dersi 1983-2005 ve 2008-2010 yılları arasında yaklaşık 24 yıl UBP Genel Başkanlığı, 19 yıla yakın Başbakanlık, 5 yıl da Cumhurbaşkanlığı yapmış UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu "Dünden Bugüne Ulusal Birlik Partisi” konulu ders verdi.

Programın sona ereceği 27 Nisan’da bütün derslere katılanlara Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel'in katılacağı bir törenle sertifika verilecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 27 Nisan’da gerçekleştirilecek törende “İki Devletli Çözüm Vizyonu” konulu konferans verecek.