UBP’nin altı ilçe kadın kolları başkanlarının düzenlediği “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması” İskele ilçesinde The Arkın Hotel'de gerçekleştirildi.    Kadın kollarının yoğun ilgi gösterdiği günde, katılımcılar salona sığmadı. Etkinliğe Başbakan Ünal Üstel ve UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da katıldı.

   8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile önce UBP Gazimağusa Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ünsalan Sefer, Gazimagusa İlçe Başkanı Nahit Öncü, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in eşi Zerrin Üstel günün anlamı ile ilgili yaptıkları konuşmalarda kadınların günlerini kutladılar.   

Daha sonra alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Başkan Ünal Üstel, yaptığı konuşmada “kadınlarımız vazgeçilmezidir” dedi.    Ünal Üstel şöyle konuştu: “1960 yılından itibaren bu ülke için verilen mücadelede kadınlarımızın payı çok büyüktür. UBP’nin zaferlerinde partili kadınlarımız emekleri hiç göz ardı edilemez.  

Bugün yoğun programından dolayı aramızda bulunamayan Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın sizlerin bu güzel gününüzü kutlama mesajını iletirim.   

Biliyorsunuz gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada pandemi sonrası yaşanan ekonomik krizler Anavatanımız Türkiye’mizin destekleri ile yavaş yavaş yavaş aşılmıştır.

   Çalışanlarımıza en üst limiti zorlayarak hayat pahalılığı ödeneğini verdik, vermeye devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızın günü kutlar nice nice mutlu günler dilerim…”

(Ergün YAHAT)