Başbakan Ünal Üstel, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin 50’nci kuruluş yılı dolayısıyla hak sahiplerine verilecek 40 bin TL tutarındaki ikramiyelerin, 6 Kasım Cuma günü doğrudan banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.
Üstel, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden aylık ve/veya gelir alan sigortalıların ödemeden yararlanacağını belirterek, 6 Kasım itibarıyla hak sahibi olan vatandaşların da kapsama dahil olduğunu kaydetti.
Ödemelerin, Sosyal Sigortalar İdare Meclisi’nin uygunluk kararı doğrultusunda daha önce açıklanan takvim çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade eden Üstel, hak sahiplerinin kayıt bilgilerinin sistemde bulunması nedeniyle ikramiyelerin doğrudan kayıtlı banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi.
Sosyal Sigortalar Fonu’nun mali yapısını güçlendirdiklerini ve fonu artı değere geçirdiklerini savunan Üstel, bankalara olan borç ve faiz ödemelerine son verdiklerini belirtti. Söz konusu ödemenin fonun mali yapısını etkilemeyecek şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Üstel, ödemelerin hayırlı olmasını dileyerek, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin 50’nci kuruluş yılını kutladı.





