Başbakan Ünal Üstel, BRT‘ye yaptığı açıklamada Türkiye’de meydana gelen depremin ardından üzüntüsünü dile getirdi. Üstel, hem Türkiye’ye hem de depremin hissedildiği KKTC halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Üstel, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan olay hepimizi derinden üzmüştür. Sabah 04.00 civarında 7,4 büyüklüğünde olan deprem Anavatanımız Türkiye’de 10 ilde büyük bir hasara ve büyük bir can kaybına neden oldu. Deprem aynı şekilde KKTC’de hissedildi, çok şükür bizde hasar ve can kaybı yok. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

Başbakan Üstel, bugün Bakanlar kurulunu olağan üstü toplantıya çağıracağını ve Türkiye’ye yardım gönderileceğini söyledi.

Üstel, “Anavatan için seferber olacağız, deprem olan bölgelerdeki insanların hayata dönmesi için bütün imkanları kullanacağız. Voleybol müsabakaları için Türkiye’de bulunan çocuklarımız var. 3 kişiye ulaşıldı. Ailelerimizle paylaşmak isterim çocuklarımızda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Biz hükümet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye’nin yaralarını sarmak için ülkemizde ne var ne yok her türlü imkanı seferber edeceğiz.”

BRT