(13.9.2023…MHA…)  Gazimağusa’da  yabancılara, Muhaceret Dairesi verilerine erişip, usulsüz ikamet izni çıkartan İranlı 2 zanlı aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

  Meseleyi aydınlatmak için büyük çaba sarf eden mali polis, Bilişim Yasası’na aykırı hareket ve Sahte Resmî Belge Düzenleme suçundan tutukladığı İranlı  S.M.M. ve  S.M.M.’nin iş takipçisi olduğu belirtilen İ.T., bugün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarttı.

   Polis, zanlılar aleyhine, mahkemeden 6’şar gün tutukluluk emri temin etti.

   Mahkemede meselenin olgularını,  Mali Şube’de görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez aktardı.

   Tanık polis Yahya Suiçmez, zanlıların, Haziran-Ağustos ayları içerisinde, çok sayıda İranlı kişiye gerekli evraklar Muhaceret Dairesine ulaştırılmadan, S.M.M. tarafından dairenin veri tabanına müdahale edilerek  yabancı kişilere usulsüzce ikamet izni alındığını tespit ettiğini söyledi.

   Suiçmez,  tespit üzerine, yaptığı araştırmada, zanlıların, temin ettiği ifadelere göre, izin çıkarttığı kişilerden 200 Euro temin ettiğini öğrendi ve bu yöndeki araştırmasını derinleştirdi.

   Zanlıların tasarrufundaki emare zapt ettiği masa üstü bilgisayarın ve cep telefonlarının halen incelendiğini kaydeden polis, tahkikatın selameti için mahkemeden zanlılar aleyhine ek tutukluluk emri talep etti.

   Kararını açıklayan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların tahkikatın selameti için 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)