(15-03-2023…MHA)

   Gazimağusa’da aldığı ihbarı değerlendiren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, DAÜ kampüsü içerisinde H.M. ismli üniversite öğrencisini uyuşturucu madde suçundan yakalandı.

   Mahkemede meseleyle ilgili olguları PGM’ye bağlı NKÖM görev yapan meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın anlattı.   

   Tanık polis Cüneyt Arkın, zanlıyı 14 Mart 2023’te, saat 18.00’de, DAÜ kampüsünde, tasarrufunda bulunan siyah deri çanta içerisinde 7 adet poşet parçası içerisinde 6 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inaılan madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan öğütücü ile tespit ettiğini söyledi.

   Cüneyt Arkın, zanlının sorumluluğundaki yurt odasında ise siyah kutu içerisinde 14 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hasas teraziyi bulup emare aldığı belirtti.

   Tanık polis, zapt ettiği emareleri analiz için ilgili laboratuvara gönderildiğini kaydetti ve suçunu itiraf eden zanlı aleyhindeki soruşturmanın yeni olduğunu belirterek mahkemeden süre istedi.

   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Çiğdem Güzeler, polisin talebini uygun ve adil buldu. Güzeler, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına izin verdi. (MHA)