(29-04-2022…MHA)  28.04.22 tarihinde Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, tasarruflarında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 25 gr ağırlığında madde bulunan M.D.U ve I.M.H suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarruflarında bulunan maddelere emare olarak el kondu.

Zanlılar bugün 29.04.22 tarihinde “kanunsuz Hint keneviri alma, verme ve tasarruf” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında ikişer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Şükrü Hafız’ ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 28.04.22 tarihinde Gazimağusa’ da saat 23.45 raddelerinde, bir sokak içerisinde yaya olarak yürümekte olan zanlı 1’ in şüpheli hareketlerde bulunması üzerine alıkonarak üst araması yapıldığını söyledi.

Yapılan üst aramasında giymekte olduğu şortun cebinde ayrı ayrı 2 adet naylon parçasına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlı 1’in tutuklandığını söyledi.

Yapılan soruşturmada ve zanlı 1’in temin edilen gönüllü ifadesinde bahse konu uyuşturucu maddeyi ev arkadaşı zanlı 2’den aldığının öğrenilmesi üzerine 29.04.22 tarihinde saat 00.10 raddelerinde zanlı 2’nin Gazimağusa’ da DAÜ çemberi yanında tespit edilerek alıkonduğunu söyleyen tanık, yapılan üst aramasında belinde takılı bulunan bel çantası içerisinde naylon parçasına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 15 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlı 2’nin de suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti.

Ayni gün zanlı 2’ den yapılan soruşturmada bahse konu uyuşturucu maddeyi isim ve soy ismini bilmediği bir şahıstan ayni gün aldığını ve bir kısmını arkadaşı zanlı 1’ e verdiği konusunda zanlı 2’nin gönüllü bir ifade verdiğine değinen tanık, zanlıların ikametgahlarında henüz arama yapılamadığını ifade etti.

Emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini, zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerin teyit ve tekziplerinin henüz yapılamadığına, alınması gereken ifadeler yanında zanlıların ikametgahlarında arama yapılacağına dikkat çeken tanık, zanlılar aleyhine 2 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, tahkikatın selameti açısından zanlıların 2 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)