Zanlılar Hüseyin Akar ve Bekir Altay'ın tutuklanmasının ardından aranan zanlı Orçun Gülseren, Kanunsuz uyuşturucu madde (MDMA, Kokain ve Hintkeneviri) alma, verme ve tasarrufu suçlarından dolayı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis memuru Ozan Özder, mahkemede yeminli şahadet vererek olayları aktardı. Polis, Hüseyin Akar ve Bekir Altay'ın uyuşturucu madde tasarrufunda bulundukları ve satış yaptıklarına dair bilgi aldıklarını ifade etti. Aynı gün yapılan ikametgah aramasında, 30 gram hintkeneviri, 3 gram MDMA, 3 gram kokain, iki adet hassas terazi, iki öğütücü ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 200 Euro nakit paranın ele geçirildiğini belirtti. Polis, zanlıların, hintkenevirini Orçun Gülseren'den iki ayrı seferde 840 Euro karşılığında 28 gram olarak aldıklarını ifade ettiklerini aktardı. Ayrıca polis, zanlıların uyuşturucu madde verdiklerine dair bazı şahıslara yönelik beyanları olduğunu açıkladı. Polis, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Orçun Gülseren'in 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Nil Elodie Çeliker, verilen şahadeti değerlendirdikten sonra zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.