15.4.19 tarihinde saat 17.50 raddelerinde Gazimağusa’da Cyprus Sporting Betting isimli bet ofisinin dış duvarı üzerindeki aralığa uyuşturucu madde olduğuna inanılan yaklaşık 1 gram ağırlığındaki Sentetik Cannabinoid türü maddeyi üzeri yazılı bir kâğıt parçasına sarıp saklayan F. T ( E.43 ) narkotik polisi tarafından tespit edilerek aynı gün tutuklanmıştı. Uyuşturucu maddenin sarılı olduğu kâğıt parçasının bet ofis de kullanılan kâğıtlardan olduğunun saptanması üzerine genişletilen soruşturmada bahse konu kâğıt parçasının kesildiği bet ofis defteri bulunarak emare olarak alınmıştı.

16.4.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri alınmıştı.

Zanlı teminatla serbest
Bugün teminat maksatları bakımından zanlı yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman olayla ilgili olguları yeminli şahadetinde yeniden aktardı. Emare olarak alınan sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin 825 miligram ağırlığında olduğunun saptandığını belirten Derman zanlıya kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dava okuduğunu ve kabul yönünde cevap verdiğini aktardı. Zanlının tahkikatına etki etme ihtimali olmadığını belirten Derman KKTC ve TC vatandaşlığı olan zanlının davası görüşülünceye kadar teminata bağlanmasını talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 100000’er TL şahsi kefalet imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. Ayrıca zanlının şartları yerine getirmemesi halinde 2 ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evine gönderilmesi emrini verdi. (MHA)