Volt Cyprus isimli siyasi parti kuruluşu, Güney’in taksi hizmeti sağlayıcılarıyla Temsilciler Meclisi’ne sunduğu tedbirlerden, Kıbrıslı Türk sürücülerin sunduğu hizmetlerde herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Volt, Kıbrıs Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı'nın taksi hizmeti sağlayıcılarıyla ilgili bir dizi yasa dışı durumla mücadele etmek amacıyla Temsilciler Meclisi’ne sunduğu yasa değişik önerisi hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bir dizi görüşme ve toplantı gerçekleştirdi.

Volt Genel Sekreteri, Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği ile toplantı yaparak konuyla ilgili görüş alışverişi yapıldı ve genel kaygılar not edildi.

Volt, Ulaştırma Bakanı Sayın Alexis Vafeadis ile de görüşme yaparak bu görüşleri Bakan'a aktarma fırsatı buldu. Toplantıda Bakan, söz konusu yasa değişikliğinin gerekçelerini detaylı bir şekilde anlattı.

“GEÇERLİ OLAN UYGULAMADA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Bu görüşmeler sonucunda, teklif edilen yasa değişikliğinin Yeşil Hat üzerinden havalimanlarına gidiş-dönüş hizmeti veren Kıbrıslı Türk taksi şoförlerinin faaliyetlerini etkilemeyeceği ve halihazırda geçişlerle ilgili geçerli olan uygulamada herhangi bir değişiklik olmayacağı Bakan tarafından teyit edildi.