Cypfruvex İşletmecilik Ltd. Genel Müdürü Cemal Redif, narenciye ile ilgili yaşanan sıkıntılar sebebiyle basın açıklaması yaptı.

Genel Müdür Cemal Redif, sezon başında yönetim kurulu ve kendilerinin görüşlerini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Cemal Redif, “Bizlerin ön gördüğü tarihlere göre tonaj hedefi koyduk. 25 bin ton mandalini paketleme ve sıkma tesislerimizde işleyeceğimizi söyledik” diyerek, konuyla ilgili her zaman sıkıntılar olduğunu sonradan var olmadığını açıkladı.

“YAPTIĞIMIZ HASAT AÇIKLADIĞIMIZIN ÜZERİNDE”

“Biz yönetim kurulu olarak ekmeğin rengi yoktur diyoruz, ayrım yapmadan katkı koymaya çalışıyoruz, bilgi kirliliğine ihtiyacımız yok” diyen Redif, yapmış oldukları hasadın açıkladıklarının, 3-4 bin ton üzerinde olduğunu söyledi.

Redif, Türkiye’deki narenciye ürünün fiyatlarının ve fazlalığının en başından belli olduğunu kaydederek, KKTC’deki ürünlerin başka ülkelere götürülmesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti.

“Bizlerin önemsediği nokta, üreticimizin maksimumdaki ürününü hasada almaktı” diyen Redif, kesim ekipleri ile ilgili de sorunların ortaya çıktığını söyledi.

“ASIL SIKINTI HASAT FAZLALIĞI”

Redif ayrıca, asıl sıkıntının aşırı dikilişin doğurduğu hasat fazlalığı olduğunu söyledi.

Redif, “300 üreticinin ürünü hasat edilecek” dedi.

3 bin 500 tona kadar ürün paketlendiğini ve depolara kaldırıldığını da kaydeden Redif, “Depolar konusu gündeme geldiğinde Tarım Bakanımız Hüseyin Çavuş bizlerle mesai tüketti. Bakan ve başbakanımızın hassasiyetleri ortada, ekiplerinin de hassasiyetleri ortada” şeklinde konuştu.

Sağlıklı soğuk hava depolarından bu ürünleri pazarlara ulaştıracaklarını kaydeden Redif, “Yönetim kuruluna yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Nakliyeciler birliğine de aynı şekilde teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu işi 11 yıldır yaptığını söyleyen Redif, üreticinin mağduriyetinin de karşılanacağını kaydetti.