Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, 25 Haziran’da yapılacak ara seçimlerde bugün itibariyle seçmen sayısının 209 bin 837 olduğunu açıkladı.

BRT‘de yayınlanan “17. Saat” isimli programda konuşan Şefik, seçmen sayısının bir önceki 25 Aralık seçimine göre 1601 kişi arttığını kaydetti.

YSK Başkanı Şefik, karma oyun kaldırılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

101 ve 136’ncı maddelerde değişikliğine gidildiğini ifade eden Narin Ferdi Şefik, son seçimlerde karma oyların yüzde 60 üzerinde geçersiz sayıldığını ifade ederek, karma oyla ilgili bir şeylerin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Şefik, bunun karma oyu tercih eden nüfus için üzücü olduğunu ancak yüzde 60 üzerinde bir oyun geçersiz sayılmasının sandığın iradesinin sandığa yansımadığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Narin Ferdi Şefik, tek bir milletvekili seçimi olduğundan dolayı, ilçe seçim kurullarının, seçim sonuçlarının daha erken çıkması için sandık sayısını düşürmeye çalıştığını da ifade ederek, sandık sayılarıyla ilgili resmi rakamları 22-24 Mayıs arasında verebileceklerini dile getirdi.

YSK Başkanı Şefik, bir önceki seçimde sandık sayısının 700 kusur olduğunu, sandık sayısında en fazla 30 oranında bir düşüş olabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Şefik, seçime katılacak siyasi partilerin adaylarını 31 Mayıs’a kadar belirlemek zorunda olduğunu da hatırlattı.