Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Narin Ferdi Şefik, bugün öğleden sonra basın toplantısı düzenleyerek oy verme şekilleri, seçim ve yayın yasakları hakkında bilgi verdi.

YSK Başkanı, 7 Ocak Pazar günü yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçim’inin sonuçlarının açıklanmasının geçmiş yıllara oranla daha uzun süre alacağını, gayri resmi sonuçların pazartesi sabahtan önce hazırlayabileceklerini söyledi.

Şefik, 7 Ocak Genel Seçimleri öncesinde Cumartesi günü saat 18.00 itibari ile propaganda sürecinin sona ereceğini hatırlattı. Bu tarihten itibaren yapılan propagandanın yasak olacağını dile getiren Şefik, bu dönemde basın yayın organlarında nitelikli yayın yapılmamasını istedi, aksi halde yasal yetkilerin kullanılacağını söyledi.

7 Ocak Pazar günü saat 19.00’a kadar yayın yasağının olduğunu, 19.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK’nın vermiş olduğu bilgilerin kullanılabileceğini hatırlattı. Basın organlarının bu konuda sosyal medya üzerinden yayın yapılmamasını istedi.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI GEÇMİŞ YILLARA ORANLA DAHA UZUN SÜRECEK

Seçim sonuçlarının açıklanması konusunda bilgilendirme yapan Şefik, geçmiş yıllara oranla sonuçların açıklanmamasının daha uzun süreceğini, en geç Salı günü tüm sonuçların netleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Sonuçların Yakın Doğu Üniversitesi’nin seçim sonuçları için açacağı web sitesi üzerinden duyurulacağını, YSK’da da ekran kurulacağını ve sonuçların bu şekilde açıklanacağını açıkladı.

Narin Ferdi Şefik, gayri resmi sonuçları Pazartesi günü sabahtan önce hazırlayabileceklerini düşündüklerini ifade etti.