Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler arasında büyük bir ilgi ve katılım yaşanıyor. Yurt dışında yaşayan seçmenler, 20 Mayıs tarihinden itibaren yurt dışı temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullanma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan bilgilere göre, 22 Mayıs itibarıyla yurt dışı temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplamda 1 milyon 500 bin 26'ya ulaştı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri yarın sona erecekken, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu süre içerisinde yurt dışında yaşayan seçmenler, oy haklarını kullanmak için büyük bir gayret gösteriyor.

Yurt dışındaki seçmenlerin yoğun ilgisi, Türkiye'nin dışarıda yaşayan vatandaşlarının demokratik sürece aktif katılımını göstermesi açısından önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda yurt dışındaki seçmenlerin rekor düzeyde katılımı, seçim sonuçlarının belirlenmesinde etkili olacak ve Türkiye'nin demokratik süreçteki gücünü yansıtacaktır.