(08.03.2023................MHA)

 Gazimağusa’nın Akyar Sınır Kapısı’ndan, KKTC’ye sahte İngiliz pasaportuyla giriş yapmak isteyen Pakistan uyruklu Y.M., suç üstü tutuklandı.
   Meseleyle ilgili tutuklanan ve KKTC hiçbir yasal bağı bulunmayan Y.M., işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere her ne şart altında olursa olsun 2 ayı geçmeyen bir süre  cezaevine gönderildi.
   Bugünkü duruşmada, mahkemeye 
meselenin olgularını polis memuru Mahir Türe aktardı.
   Tanık polis Mahir Türe, zanlının, 7 Mart 2023 tarihinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden KKTC’ye geçmek üzere Akyar Sınır Kapısı’na geldiğini ve görevli muhaceret memuruna sahte ingiliz pasaportunu ibraz ettiğini söyledi.
  Mahir Türe, pasaportun sahte olduğunun fark edilmesi üzerine tutuklandığını kaydetti ve yaptığı araştırmada ön çalışma izniyle 2017 KKTC’ye gelen zanlının  yasa dışı yolla Güney Kıbrıs’a geçtiğini anlattı.
   Türe, zanlının, kaçak geçtiği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde 3 yıl  yaşayan  zanlının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Pakistan ve Bangladeş uyrukluları ülkelerine geri göndermeye başlaması üzerine KKTC’ye geri döndüğünü itiraf ettiğini aktardı.
   Zanlının, 2019 yılından itibaren de ülkemizde hiç bir yasal statüsünün bulunmadığını söyleyen  Türe, mahkemeden aleyhindeki soruşturmayı tamamlandığı zanlıyı cezaevine göndermesini istedi.
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının her ne şart altında olursa olsun, 2 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.(MHA)