(05-12-2022…MHA)

   Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi içerisindeki kampüs içerisinde bulunan bir yurt odasını, kartla açıp içerisine girdikten sonra, yatak altındaki cüzdan içerisinden para çalan O.S., aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

   Öğrenci zanlı, bugün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzuruna çıkartıldı ve KKTC dışına çıkmaktan men edilerek 8 bin TL nakdi teminata bağlandı.

  Meselenin tahkikatını tamamlayan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Löğmen Yücetürk yemin altında verdiği şehadetinde, zanlıyı 2.12.2022 tarihinde şikayet üzerine tutukladığını anımsattı.

   Yücetürk, zanlının DAÜ’deki bir yurt odasının kapısını, tasarrufundaki kartla açtığını ve yatak altındaki cüzdan içerisinden 100 ABD doları ve 3400 TL nakit parayı sirkat ettiğini hatırlattı ve zanlı aleyhindeki soruşturmasını tamamladığını belirtti.

   Tanık polis,  mahkemeden Nijerya uyruklu öğrenci zanlıyı uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

   Talebi uygun bulan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının tüm seyahat belgelerine el konulmasına, 8 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve haftanın 1 günü en yakın polis karakoluna giderek isbatı vücutta bulunmasına emir verdi. (MHA)