(16-03-2023…MHA)

   Gazimağusa'da Narkotik polisi uyuşturucu suçundan E.C.I.(K-28) ve W.O.I.(E-27) isimli iki kişiyi tutukladı ve mahkemeye çıkararak aleyhlerine 1’er gün tutukluluk emri temin etti.

   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen bugünkü duruşmada, mahkemeye, meselenin olgularını polis memuru Hüseyin Özdesoy anlattı.

   Hüseyin Özdesoy,zanlıları, 15 Mart 2023’te, Sakarya Bölgesi’nde  bir apartman önünde, saat 20:00’de tespit edip, tutuklandığını söyledi.

   Özdesoy, E.C.I.’nin giydiği montun cebinde, MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 51 adet hap, yaklaşık 250 miligram ağırlığında MDMA türü uyuşturucu olduğuna inanılan toz maddeyi bulup emare zapt ettiğini belirtti.

   Gönüllü ifade veren zanlının ikametgahının yaptığı aramada 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücüye el koyduğunu anlatan tanık polis, mahkemeden süre talep etti.

   Polis, zapt ettiği emareleri Devlet Kimya Labaratuvarı’na gönderdiğini kaydetti ve meseleye bağı olan bir kişiyi daha aradığını açıkladı,

   Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 1’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)