İçişleri eski Bakanı ve UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, Kıbrıs TV’de yayınlanan ve Haluk Yerli’nin sunduğu ‘Sabah Sabah’ isimli programa konuk olarak bakanlık yaptığı dönemlerdeki çalışmalarını anlattı.

Ziya Öztürkler, tüm KKTC vatandaşlarının doğum anında kimlik almasını sağladıklarını ifade ederek, doğumlar ve ölümler ile ilgili dijitalleşmeyi sağladıklarını kaydetti.

“Kimlik ve pasaport en önemli sıkıntılardan biriydi…” diyen Ziya Öztürkler, belediyelerin birleştirilmesi gibi bir olayında bu zamanlarda karşılarına çıktığına değindi.

“BU KADAR YASAYI MECLİSTEN GEÇİRMEK KOLAY DEĞİLDİ…”

Yasal düzenlemeleri ikna yolu ile sağlamaları gerektiğini kaydeden Öztürkler, “Bu kadar yasayı meclisten geçirmek kolay değildi…” dedi.

Ayrıca içinin çok rahat olduğunu da ifade eden Öztürkler, birkaç yılın sonunda hayata geçirilen yasaların meyvelerinin yeneceğini de söyledi.

“CEZAEVİNİN YASASINI VE TAŞINMA İŞLEMİNİ KISA SÜREDE SAĞLADIK”

Öztürkler, “Cezaevi vardı ve çok kısa sürede yasasını bitirerek taşınılmasını sağladık” ifadelerini kullanarak, yaptıkları işin kolay bir noktada olmadığının altını çizdi.

"Bundan 3-4 ay önce bakan olarak kendileri ile futbol, voleybol oynadım burada vermek istediğim mesaj kesinlikle insanların spor yapmasına atölyeleri kullanmasına izin vermeleri içindi” diyen Öztürkler, suçların hiç işlenmemesini dileyerek bunu yapmış ve cezasını çekmiş kişilerin topluma geri kazandırılmalarının da önemli olduğunu belirtti.

Bakanlık döneminde unutamayacağı en büyük anılarından birinin ise taşınmaz mal komisyonu ve tapu olduğunu söyleyen Öztürkler, “Devlet gençler için hayatın bu denli pahalı olduğu bir dönemde sosyal konut yapabilecek” dedi.

Çalışmalarına yabancı uyruklu kişilerin suça karışması halinde ülkelerine geri gönderilmesi ile ilgili kararlılığında devam ettiğini kaydeden Öztürkler, “Diğer önemli başlık ise E-vize otomasyon sistemiydi…” şeklinde konuştu.

"E-VİZE OTOMASYON SİSTEMİNİ BİTİRMİŞTİM”

E-Vize Otomasyon Sistemi sayesinde sıkıntılı kişilerin ülkeye gelmeden tespit edileceğine işaret eden Öztürkler, “Herhalde yeni bakan arkadaşta kendi ekibiyle bir şeyler katmak ister ama ben o sistemi bitirmiştim…” ifadelerini kullandı.

Öztürkler son olarak, “Bu projenin ülkemize güvenlik açısından ciddi fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.