(22.05.2023…..MHA…..) 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kapsamında Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından düzenlenen Seramik Atölyesi etkinliği, Gazimağusa Şömineli Ev'de gerçekleştirildi. Bu etkinliğe, Seramik Sanatçısı Zeka Mazhar eşlik etti ve Gazi İlkokulu öğrencileri hedef kitle olarak seçildi. Etkinliğe bu sabah Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu da katıldı. Fikri Ataoğlu, çocukların yaptığı işleri büyük bir keyifle izleyerek şu açıklamayı yaptı:

"18-24 Mayıs Müzeler Haftası ile geçmişten günümüze olan tüm eserlerimizin Eski Eserler Dairesi olarak yüzüstüne çıkmayışla ilgili her ilçeye müze açalım dediğimiz noktada bunu adım adım başarmaya başladık. Tabi Bugün Gazimağusadayız yarın Güzelyurttayız, geçtiğimiz günlerde Lefkoşadaydık. Bugün çocuklarımızla, öğrencilerimizle geçmişteki tarihimizin, eserlerimizin, değerlerimizin ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalıştık. Aynı zamanda Seramik Atölyesi olarak bir eğitim verip birebir çamurla oynayarak onlara benzer şekillerin getirilmesiyle ilgili hocalarımızla eski eserler dairesi yetkilileriyle birlikte çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. Çocuklarımız da gördüğünüz gibi gayet mutlu bir şekilde burada mutlu bir şekilde oynuyorlar ve o gösterdiğimiz şekilleri yaratmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu sadece çocuklarımız için değil bütün herkes için olay çünkü 10 bin yılı aşkın tarihimize sahip olduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne baktığımız zaman yerin neresine dokunursanız dokunun tarih fışkırır. Tarih fışkıran yerlerin de yüzüstüne çıkmasıyla ilgili her ilçeye bir müze hedefimizle sergilemeye çalışıyoruz. Herkesin bu bilinç içerisinde olması gerekir. Biz bunları çocuklarımızın ilk eğitiminden başlayarak tatbiki eğitimleri Seramik Atölyesi başlığı altında veriyoruz. Amacımız tarihimizin yokolmaması ve önümüzdeki nesle aktarılması. Katkısı olan herkese teşekkür ederim, hepimizin 18-24 Mayıs Müzeler Haftası da kutlu olsun."

Bu etkinlik, geçmişten günümüze uzanan tüm eserlerimizin Eski Eserler Dairesi tarafından ortaya çıkartılması amacıyla gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, etkinlikte çocukların yaptığı işleri büyük bir keyifle izledi ve tarihimizin ve kültürel mirasımızın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Seramik Atölyesi aracılığıyla çocuklara çamurla oynayarak benzer şekillerin nasıl oluşturulabileceği konusunda eğitim verildiğini belirtti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin zengin tarihine vurgu yaparak, her ilçede bir müze açma hedeflerinin olduğunu ve tarihin fışkıran yerlerini sergilemeyi amaçladıklarını dile getirdi. Tarihimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çocuklarımıza eğitimler verildiğini vurgulayan Ataoğlu, etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür etti ve 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nı kutladı.(MHA)

müze 1müze 3müze 2müze 5müze 4müze 6