Adobe bugün, popüler fotoğraf düzenleme yazılımına bu yılın sonlarında yeni bir özellik olan 'Generative Fill' ekleyeceğini duyurdu. Firefly destekli bu özellik, doğal dildeki metin istemlerine dayanarak görsel içeriği eklemenize, kaldırmanıza ve genişletmenize olanak sağlayarak, kullanıcılara "çalışmanın sihirli yeni bir yolunu" vadeder.

Adobe'nin Dijital Medyadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ashley Still, "Generative Fill, üretici yapay zekanın hız ve kolaylığını Photoshop'un gücü ve hassasiyetiyle birleştirerek müşterilerin vizyonlarını hayal güçlerinin hızında hayata geçirmelerini sağlıyor" dedi.

Üretken Doldurma özelliği, DALL-E 2'nin iç boyama (görüntünün bir bölümünde yapay zeka içeriği oluşturma) ve dış boyama (görüntünün sınırlarının ötesine uzanan yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerik) ile eşdeğer olarak tanımlanıyor.

Örneğin, çektiğiniz bir fotoğrafta gerçeküstü bir görünüm elde etmek için gökyüzünü boyamak istiyorsanız, o alanı seçip "tuhaf renklerle gerçeküstü gökyüzü" gibi bir ifadeyi metin istemine yazabilirsiniz.

Aynı şekilde, daha geniş bir en boy oranına sahip bir fotoğraf çektiyseniz, sahneyi genişletmesi için dışarıdaki alanı seçerek istekte bulunabilirsiniz.

Adobe, yapay zeka çalışmasını etik bir düzeyde diğerlerinden ayırmak için mevcut nesil modelinin yalnızca Adobe Stock görüntülerinden ve "telif hakkı kısıtlaması olmaksızın diğer kamu malı içerikten" öğrendiğini belirtiyor.

Ayrıca, Adobe'nin Content Credentials girişiminin bir parçası olarak, Photoshop'ta oluşturulan yapay zeka görüntüleri, insan yapımı veya yapay zeka ürünü olduğunu gösteren görünmez bir dijital imza ile kodlanacak.

Sanatçıların çalışmalarının kariyer öldüren makineler tarafından intihal edilmesinden endişe ettiği bir dönemde, üretken yapay zekanın organik olanı algoritmik olandan ayırmayı zorlaştırdığı bir gerçektir. Bu nedenle, Adobe daha şeffaf bir yaklaşım benimsediğini belirtiyor.