Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Tohumcular Birliği arasındaki işbirliğinin artırılması yönünde konular ele alındı.

Türkiye Tohumcular Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler Türkiye'de tohumculuk sektörünün günden güne geliştiğine dikkat çekerek, Kıbrıs Türk çiftçisine katkı koymak adına ücretsiz eğitim verebileceklerini söyledi. Geçmiş yıl 30 kişiyle sınırlanan kişi sayısının bu yıl 70’e çıkarıldığını vurgulayan Güler, özellikle çiftçilerin eğitimlerine katkı koymak için iş birliğinin artırılmasının her iki ülke için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Sürekli ithalat ile, üretimin yapılmadığı bir ülkede başarı sağlanmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Güler, ihtiyaç halinde ithalatın yapılması ve yerelde kendine yetebilirliğin önemine vurgu yaptı.  

Bakan Oğuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki işbirliğin her sektörde büyük önem az ettiğine değindi.

Oğuz kabulde yaptığı konuşmada, eğitim noktasında daha önce 30 kişilik olan çiftçi sayısının bu yıl 70’e çıkarılmasının çok mutluluk verici olduğuna dikkat çekti. Tohumculuk anlamında çiftçilerimiz ile yapılacak iş birliğine bakanlığın aracı olacağını söyleyen Oğuz, yapılacak teknik eğitimin Kıbrıs Türk çiftçisine büyük katkı sağlayacağına duyduğu inancı belirtti. Bilinçli üretimin önemine vurgu yapan Bakan Oğuz, tohum çeşitliliği ve ıslahı konusunda gelişmeler kaydedildiğine dikkat çekti.

Bilinçli üretimin önemine dikkat çeken Oğuz, Kıbrıs Türk çiftçilerine böyle bir olanak sağladığı için Güler’e teşekkür etti. Oğuz, Türkiye'de güçlü bir tohum sektörünün varlığı ile KKTC’nin de bundan yararlanmasının ülke adına faydalı olacağının altını çizdi.