Üstel, son bölgesel gelişmelerle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bir yandan silahlanma çabasına giren GKRY'nin, dünya kamuoyunu etkileyebilmek, kendilerini barışçıl göstermek ve KKTC'yi barışa karşı duruyormuş gibi lanse edebilmek için zaman zaman uzlaşma çağrıları yaptığını belirten Üstel, Rumların söylemleri ile icraatlarının birbirini tutmadığını söyledi.

Üstel, Rumların Temsilciler Meclisinde 2024 savunma bütçesi oluşturma gayretlerini KKTC olarak takip ettiklerini belirterek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ardından GKRY'nin silahlanma çabalarının bölgedeki istikrar ve barışa zarar vereceğini vurguladı.

KKTC'nin ana vatan Türkiye ile Doğu Akdeniz'de birlikte hareket ederek barış ve istikrardan yana ortak duruş sergilediğine dikkati çeken Üstel, bölgede İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken bir de Rumların silahlanma çabalarını işittiklerinin altını çizdi.

Üstel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir yandan barış çağrısı yapan Rumlar, diğer taraftan silahlanıyor. Hemen yanı başımızda İsrail'in Filistin'e saldırılarını görüyoruz. Bu saldırılarda 20 binin üzerinde sivil kayıp var. Ve hala dünya buna seyirci kalıyor ve bir ateşkes sağlanamıyor. Bütün bunlar varken, Akdeniz’de de her zamanki gibi suların sıcak olduğu bilinirken; bir yandan barış naraları atan Güney Kıbrıs diğer taraftan silahlanıyor.