Cumhuriyetçi, Türk Partisi (CTP), sokakta eylemlilik sürecini bugün “Biz Varız: Bu Yol Birlikte Yürünecek” sloganıyla Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta toplanarak yapacağı yürüyüşle başlattı.

Kuğulu Park'ta gerçekleşen yürüyüşe halkın yanında bir çok siyasi isim de katıldı.

CTP Milletvekili Filiz Besim ve DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş yapılan yürüyüş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Serdar Denktaş

"CTP'li değilim ama ortak çıkan sese destek veriyorum... Sesimizi duyurmaya çalışıyorum, birazdan bunun için yürüyüşe başlayacağım."

Filiz Besim

"Bugün ilk adımı attık, bu ilktir ama eylemlilik sürecimiz devam edecek... Halka olan görüşmelerimizde görüyoruz ki insanlar bizden daha çok şikayetçiler, biz sorunları anlatmadan onlar bizlere anlatıyorlar. Yapılan yürüyüş için çok heyecanlıyım"

Yürüyüşün başlamasının ardından ise büyük kalabalığın ön sırasında, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş yer aldı.

Öte yandan eyleme Bağımsız Milletvekilleri Ayşegül Baybars, Jale Refik Rogers ve bir önceki dönemin milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu'da katılarak desteklerini belirtti.