Tatar, mesajında aynı zamanda çocukların sosyal, psikolojik gelişimiyle ilgili toplumsal bir muhakeme yapmanın ve dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konularda farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı.

Mesajında, her bir çocuğun vatanını ve milletini seven, karakterli, sorumluluk sahibi ve çalışkan bireyler olması için ortak akıl ekseninde fikirlerin paylaşılmasının önemine dikkat çeken Tatar, anne ocağından başlayarak süren eğitim ve öğretim sürecinde etik değerlere bağlı, vatanını seven ve sorumluluk sahibi bir kuşağın yetiştirileceğine olan güvenini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen çalıştaylar sonucunda hazırlanan Çocuk Adalet Yasa Tasarısı'nın Yüce Meclis'e sunulduğunu hatırlatan Tatar, bu yasanın suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması ve çocuk haklarının en üst düzeyde tutulması için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ayrıca, KKTC'nin çocuk adalet sistemi, yasal düzenlemeler, sağlık, eğitim, ihmal ve istismar gibi başlıklarda elimden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu belirten Tatar, her bir çocuğa refah dolu, huzurlu ve güvenli bir yaşam sunma hedefiyle çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Mesajında, evlatlarımızı yarınlara hazırlayan velilere ve öğretmenlere teşekkürlerini ileten Tatar, Adıyaman'da bulunan İsias Otel'de hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için hukuki mücadeleye devam edeceklerini de hatırlattı.