(23.10.2023….MHA….) Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü iş birliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde “Cumhuriyet 100 yaşında” konulu panel düzenlendi.

Panele konuk olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ katıldı.

klllllllll

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yıl kutlamaları çerçevesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Cumhuriyet 100 yaşında” paneli gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan panelde Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de Atatürk’ün Cumhuriyeti Türk gençlerine emanet ettiğini vurguladı.

klll

Türk gençliğine düşen görevin cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu belirten Töre, 15 Kasım tarihinde de KKTC’nin 40. Yılının kutlanacağını ifade etti.

Atatürk Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Süheyla Göktürk de hazırlanan görseli sundu.

kl

Görsel sunumun ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un öz geçmişleri okunarak panel gerçekleştirildi.

Ortaylı ve Başbuğ, Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamaktan duydukları onuru dile getirerek, cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına gençlere büyük görev düştüğünü vurguladılar. (MHA)