(27-02-2023…MHA)

Gündemde olan okul binalarının dayanıklılığı meselesinde, daha önce de binanın eskiliği ile gündeme gelen Dr. Fazıl Küçük Lisesi’nde bugün öğrenciler tarafından eylem gerçekleştirildi.

2ENDÜSTRİ

Çeşitli pankartlar açarak okulun içinde yapılan eylemde, okul öğrencileri yapılan konuşmalarda korkularını dile getirdi.

KKTC’de deprem riski olduğunu, dolayısıyla öğrenciler ve veliler olarak eylem kararı aldıklarını kaydeden öğrenciler; “Öğrenciler olarak ders yapmak için girdiğimiz binalarda can güvenliğimiz yok!” dediler.

4ENDÜSTRİ

1930’lu yıllarda yapılan ve daha sonrasında düzgün bir tadilat dahi yapılmayan bir binada eğitim gördüklerini kaydeden öğrenciler, “Daha önceden betonlar düştü, sadece bir el sıva çekerek makyaj yapıldı.” dediler.

3ENDÜSTRİ

“SÜREKLİ ENDİŞE VE KORKU HALİNDEYİZ”

Sürekli korku ve endişe halinde olduklarını, bu korkunun sıradan bir korku değil “ölüm korkusu” olduğunu söyleyen öğrenciler, geçen hafta okul müdürünün Milli Eğitim’e yolladığı raporlar neticesinde hiçbir inceleme yapılmadığını ne zaman gelip bir inceleme yapacaklarını, “biz yıkılan duvarların altında kalınca mı gelip inceleyeceksiniz?” sözleriyle dile getirdiler. (MHA)