(18.10.2022..MHA..)  Törene Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Adakent Rektörü Oytun Sözüdoğru, Adakent Mütevelli heyeti başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve Mütevelli heyeti yönetim kurulu üyesi İbrahim Taşel, Dr. Umut Tunga ve akademisyenler  ile öğrenciler eşliğinde gerçekleşti.


Adakent rektörü Oytun Sözüdoğru yaptığı konuşmada 7 yılda üniversitenin çok büyük yol katettiğini ve bu sayede ünüversitenin çok kısa sürede büyüdüğünü dile getirdi. 
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’de konuşmasında  Adakent Üniversitesi önlük töreninde bulunduğundan mutluluk duyduğunu vurgulayarak konuşmasına 7 yıldır eğitime hizmet veren Adakent Üniversitesi’nin Gazimağusa’nın kalıtesinin artırıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür edeek Belediye ile Üniversitenin ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtti.


Adakent Mütevelli heyeti başkanı Dr. Talip Emiroğlu konuşmasına ,Türkiye’den gelen öğrencilere ‘KKTC’de eğitimin temelinin güvenli bir ortam olduğunu ve öğrencilerin rahat, özgür bir şekilde hayatlarını sürdürebileceklerini ’ vurguladı.
Mütevelli heyeti yönetim kurulu üyesi İbrahim Taşel’de, Üniversite eğitimi hakkında gerek ülkeye gerek ailelere gerekse kendimize yararlı fayladı bir insan olmanın önemini vurguladı.
1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini Adakent Üniversitesi  Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve diğer öğretim görevlileri giydirdiler. Öğrencilerin beyaz önlüklerini giymlerinin ardından tören sona erdi. (MHA)