Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu Sabah Postası adlı programa konuk olarak katıldı.

“KAOS EĞİTİMİ ETKİLİYOR”

Maviş, kaosun eğitimi etkilediğini dile getirerek, parti içi çekişmelerin sürekli olan erken seçimlerinde bu kaosa sebebiyet verdiğini ifade etti.

Maviş, Eğitim Bakanlığı için de son üç yılda dört bakanın değiştiğinden ve konuşulan sorunlar ile ilgili çözüme geçileceği zaman kişilerin değişmesi ile sorunlarda da başa dönüldüğünden bahsetti.     

“KTÖS OLARAK OKULLARI PAYLAŞMAKTAN UTANÇ DUYDUK”

Bu sorunları Mart ve Haziran aylarında da gündeme getirdiklerine değinen Maviş, KTÖS olarak okulları paylaşmaktan utanç duyduklarına dikkatleri çekti. Maviş, “Bugün 7 Eylül ve öğretmenlerimiz bu utançla karşı karşıya kalacak” dedi.

“OKULLARIN AYIBI BOYANARAK ÖRTÜLEMEZ”

Maviş, okuların artık boyayla boyanarak ayıplarının örtülmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Geçtiğimiz yıl yağan yağmurdan dolayı Tuzla Anaokulu’nun içerisine su girmesi ile ilgili “Yağmur dışarda durdu ama içerde durmadı” diye konuşan Maviş, dün Mağusa’da yağan yağmur ile beraber okulların içine yine su girdiğinden ve aynı sorunun bu yılda yaşandığından bahsetti.

“ÖĞRENCİLER BU ŞEKİLDE YAŞAM SÜRMEMELİ”

Maviş, “Sınıfta ders yaparken kova koyup mu eğitime devam edeceğiz?” sorusunu sorarak, öğrencilerin bu şekilde yaşam sürmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

“AYDINLANMAK İÇİN BAŞIMIZA TAVAN DÜŞMEK ZORUNDA DEĞİL”

Mimarlık fakülteleri ile iş birliği şeklinde okulların güçlendirilmesi gerektiğini söylediklerinin altını çizen Maviş, “Aydınlanmak için illa başımıza tavan düşmek zorunda değil” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası