Polis Basın Subaylığından edinilen bilgiye göre 08.05.2024 tarihinde, saat 07:30 sıralarında, Ercan-İskele Anayolu üzerinde, Özkan TULGA(E-19) yönetimindeki MC 690 plakalı salon araç ile Ercan istikametine doğru seyrettiği sırada Ejder Petrol İstasyonu önlerine geldiğinde, dikkatsizliği sonucu mümkün mertebe yolun solunu muhafaza etmeyip yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı istikametten gelmekte olan  Mücahit DEMİREL (E-26) yönetimindeki 54 DR 638 plakalı salon aracın önünü tıkaması sonucu çarpışmışlardır.

Kaza sonucu yaralanan her iki araç sürücüsü ile MC 690 plakalı araçtaki yolcu Ali ALKOÇOĞLU(E-17), Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış olup, 54 DR 638 plakalı araç sürücüsü Mücahit DEMİREL yapılan müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde müşahede alınırken, MC 690 plakalı araç sürücüsü Özkan TULGA ve  araçtaki yolcu Ali ALKOÇOĞLU’nun tedavileri ise halen sürüyor. Soruşturma devam etmektedir.

Kaza ile ilgili polisin açıklaması şöyle: 

“Saat 07.30 sıralarında, Ercan - İskele Anayolunun Serdarlı Ejder Petrol önlerinde, 54 DR 638 plakalı salon araç ile MC 690 plakalı salon aracın çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kaza sonucu yaralanan her iki araç sürücüsü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.”